Keuze zonnepanelen

Er zijn veel verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Om u als doe-het-zelver te helpen bij u keuze voor een bepaald soort zonnepaneel vindt u hieronder alle belangrijke informatie.


Type zonnepanelen

Grofweg kunnen zonnepanelen worden onderverdeeld in twee groepen, er zijn de mono kristallijne zonnepanelen en de poly kristallijne zonnepanelen. Het verschil tussen deze soorten zonnepanelen is dat het productieproces van de mono kristallijne zonnepanelen verder gaat. Bij de mono kristallijne zonnepanelen worden alle kristallen namelijk dezelfde kant opgelegd na het stollingsproces waardoor deze gemakkelijker zonne-energie op kunnen vangen. Hierdoor behalen de mono kristallijne zonnepanelen een hoger rendement dan poly kristallijne zonnepanelen, dit maakt ook dat de mono kristallijne zonnepanelen duurder zijn. Een goede motivatie voor mono kristallijne zonnepanelen is dat deze een hoger rendement per m2 behalen en er hierdoor op een kleiner oppervlak alsnog een goed rendement behaalt kan worden. Toch is het verschil qua rendement dat deze twee types zonnepanelen opleveren niet erg groot, daarom wordt ook aangeraden om bij grote oppervlakten gebruik te maken van polykristallijne zonnepanelen omdat ditvoordeliger is.


Opbrengst zonnepanelen

Om er zeker van te zijn dat uw zonnepaneleninstallatie voldoende energie oplevert voor uw huishouden kunt u een gemakkelijke berekening maken. Allereerst moet u nagaan hoeveel energie er maandelijks wordt verbruikt in uw huishouden, op basis hiervan kunt u berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om de benodigde energie op te wekken.
Het omrekenen van de energie die de zonnepanelen opwekken (wordt uitgedrukt in Wattpiek) naar de stroom die in huishoudens wordt (wordt uitgedrukt in KWh) gebruikt u factor 0,85.
Wanneer u weet hoeveel energie u op wilt wekken kunt u berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft. De hoeveelheid energie die zonnepanelen opleveren verschilt per merk.


Het is natuurlijk erg interessant om na te gaan wanneer u uw investering in zonnepanelen heeft terugverdiend. Om de terugverdientijd van uw zonnepanelensysteem te berekenen is er een handig overzicht inclusief voorbeeld te vinden op; ‘besparen met zonnepanelen’


Kleur zonnepanelen

De meeste zonnepanelen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn hebben een blauwe kleur met een chromen frame. De blauwe kleur van zonnepanelen ontstaat door de anti-reflectielaag die op de zonnepanelen wordt bevestigd. Toch zijn er ook andere mogelijkheden maar die zijn wel iets duurder qua prijs. Zo zijn er de all black zonnepanelen die volledig zwart zijn, ook het frame van deze zonnepanelen is zwart wat zorgt voor een luxe uitstraling. De nieuwste kleur verkrijgbaar zijn rode zonnepanelen, deze zijn ontwikkeld omdat het op veel met dakpannen bedekte huizen minder opvallend is, dit zijn echter wel zonnepanelen uit een hogere prijsklasse.


Merken zonnepanelen

Er zijn veel soorten zonnepanelen op de markt verkrijgbaar. De meest gebruikte zonnepanelen in Nederland worden hieronder benoemd om de verschillen voor u duidelijk te maken.


Bosch


doe het zelf zonnepnelen merken


Bosch Solar Energy is onderdeel van de Bosch Groep. Bosch Solar Energy richt zich op hernieuwbare energie en doet dit door zonnepanelen te produceren. Zij hebben een sterke focus op de kwaliteit van de zonnepanelen die zij leveren, zij produceren uiterst efficiënte zonnepanelen. Bosch Solar Energy heeft na een groot omzetsverlies besloten om de fabrieken voor zonnepanelen aan andere organisaties te verkopen. Ondanks dat Bosch Solar Energy is opgeheven zijn de zonnepanelen nog wel op de markt verkrijgbaar en krijgt u nog steeds garantie.


SolarClarity


Doe het zelf zonnepanelen solarclarity


Het Nederlandse Solar Clarity is een groothandel voor een breed scala zonnestroomproducten. Zij leveren de volgende producten binnen Europa; zonnepanelen, omvormers, montagematerialen, kabels, monitoring-apparatuur en toebehoren. De onderneming richt zich sterk op service en flexibiliteit om de kwalitatieve producten te leveren.


Topsola


Doe het zelf zonnepanelen topsola


Topsola is een producent van zonnepanelen uit Duitsland, opgericht in 2002. De zonnepanelen van Topsola zijn goed te gebruiken met het Nederlandse klimaat. De zonnepanelen van Topsola beschikken namelijk over een extra waterkering, dit zorgt ervoor dat vocht de zonnepanelen niet kan binnendringen. Topsola produceert de zonnepanelen en verkoopt deze veelal vanuit de fabriek in China, zij beschikken ook over distributeurs in Engeland en Canada.


ET Solar

ET Solar is een gespecialiseerd fabrikant van zonnepanelen en wereldwijd erkend. Het hoofdkantoor en de fabriek van de onderneming zijn in China gevestigd, het hoofdkantoor is te vinden in Nanjing en de productie vindt plaats in Taizou. Daarnaast heeft ET Solar wereldwijd vestigingen voor de internationale verkoop van zonnepanelen. ET Solar is bekend van de uitstekende service en betrouwbaarheid die zij hanteren, om deze reden is het dan ook een populair merk.
De zonnepanelen van ET Solar worden ook getest door het internationale vakblad voor zonnepanelen PHOTON Magazine. Uit de onafhankelijke tests die zij uitvoeren blijkt dat ET Solar steeds tot de top vijf zonnepanelenproducenten behoort.


SolarWorld

SolarWorld is een Duitse producent van zonnepanelen van de hoogst haalbare kwaliteit. Het is de grootste zonnepanelen fabrikant van Europa. Bij SolarWorld worden er intern verschillende tests uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de zonnepanelen van de beste kwaliteit zijn. De zonnepanelen zijn netjes afgewerkt waardoor zij strak ogen.
Bij SolarWorld zijn zowel mono kristallijne zonnepanelen als poly kristallijne zonnepanelen verkrijgbaar, daarnaast beschikken zij ook over all black zonnepanelen. Pluspunten van zonnepanelen van SolarWorld zijn; de hoge kwaliteit, het geringe rendementsverlies bij zwaklicht en het aantrekkelijke uiterlijk.


Aleo Solar

De degelijke en kwalitatieve zonnepanelen van Aleo Solar worden gefabriceerd in Duitsland. Aleo Solar is al meerdere keren als winnaar gekozen bij onafhankelijke tests van zonnepanelen. Wanneer u zonnepanelen van Aleo Solar aanschaft bent u zeker van een goede investering door de uitstekende kwaliteit van de zonnepanelen. Bij Aleo Solar kunt u kiezen uit mono kristallijne zonnepanelen, poly kristallijne zonnepanelen en all black zonnepanelen. Voordelen van de Aleo Solar zonnepanelen zijn; het hoge rendement dat de zonnepanelen behalen ook bij zwaklicht en de lange garantietermijn.


Sunpower

Sunpower is een Amerikaanse producent van zonnepanelen, de zonnepanelen zijn gekwalificeerd als de beste en meest efficiënte zonnepanelen in de wereld. Bij Sunpower ligt de focus op het realiseren van topkwaliteit zonnepanelen die het hoogste rendement behalen. De zonnepanelen van Sunpower hebben een strak design en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De voordelen van Sunpower zijn; de extreem hoge product en vermogensgarantie, de zonnepanelen zijn ook productief bij schaduw, strak design zonnepanelen en het rendement heeft de laagste degradatie op de markt.


Sanyo-Solar

Sanyo-Solar produceert zonnepanelen in Japan die goed verkrijgbaar zijn op de Europese markt. Binnen het bedrijf ligt de focus op het behalen van een zo hoog mogelijk rendement met de zonnepanelen, hierdoor hebben zij één van de meest efficiënte zonnepanelen kunnen ontwikkelen. Sanyo-Solar beschikt over verschillende soorten zonnepanelen waaronder ook de all black zonnepanelen. Voordelen van de zonnepanelen van Sanyo-Solar zijn; de hoge kwaliteit, de hoge efficiency van de zonnepanelen en de brede vermogenstolerantie.


Partner

Zonnepanelen offerte